KOLEKSI MINYAK WANGI ZAWARA SETARAF MINYAK WANGI BERHARGA RIBUAN RINGGIT
Thursday, August 17, 2017

KOLEKSI MINYAK WANGI ZAWARA SETANDING MINYAK

WANGI BERHARGA RIBUAN RINGGIT

 

Setiap hari adalah permulaan yang baru untuk kita semua...

 

Tak kira lah lelaki atau wanita, menjaga penampilan diri itu sangat penting! Selain penjagaan luaran, kita kena “aware” juga terhadap bau badan. Takkan lah , muka cantik dan handsome tapi badan berbau. Eeiiww ! Nanti tak ada orang nak dekat.

 

Dalam satu hari kita akan rasa macam-macam mood kan, sebab tu lah kita perlu sesuaikan style dan wangian ikut mood dan tempat apa yang kita pergi. Jadi, minyak wangi lah yang akan memainkan peranan untuk buat kita rasa yakin dan selesa.

 

Especially zaman sekarang dah ada banyak minyak wangi yang boleh kita “match” kan mengikut personaliti, mood ataupun aktiviti seharian.

 

Disebabkan nak match dengan pelbagai mood dan suasana lah, ZAWARA terinspirasi untuk keluarkan parfum-parfum yang uummpphh wanginya! Ada tiga jenis bauan yang berbeza tau. Untuk kaum Adam, ZAWARA keluarkan parfum Elmosfire VIP, Elmosfire  Aventus dan Elmosfire Fahrenheit. Untuk kaum Hawa pun, ada tiga bauan yang menggoda iaitu I’m BeautifulI’m Fearless, dan I’m Happy.

 

 

KOLEKSI MINYAK WANGI LELAKI DARIPADA ZAWARA

 

                                        ZAWARA MEN'S PERFUME ELMOSFIRE FAHRENHEIT

Elmosfire Fahrenheit yang menawan ni inspired by Fahrenheit Christian Dior. Bagi lelaki yang sukakan cabaran, parfum ni sangat sesuai tau, sebab boleh buat anda rasa lebih berani. Parfum yang segar dengan wangian sitrus dan pudina boleh menaikkan semangat si pemakai, sangat sesuai dipakai ketika melakukan aktiviti outdoor.

 

                                              ZAWARA MEN'S PERFUME ELMOSFIRE VIP

Elmosfire VIP ni inspired by 212 VIP Men Carolina Herrera. Sesuai untuk jejaka macho yang sukakan kebebasan dan tampil lebih berani. Bauan “oriental-woody” jelas menggambarkan si pemakai seorang yang berkarisma dan ada style tersendiri, confirm ramai orang akan datang mendekat sebab wangi sangat. Parfum ini boleh dipakai untuk pergi apa-apa event tak kira formal atau tak formal.

 

                                                     ZAWARA MEN'S PERFUME ELMOSFIRE AVENTUS

Elmosfire Aventus pula inspired by CREED AVENTUS, yang harganya mencecah ribuan Ringgit. Cik abang yang nak tampil maskulin dan romantik boleh pakai parfum ni sebab baunya yang menenangkan. Gerenti gadis-gadis manis akan pandang berkali-kali bila lalu kat sebelah. Hihi.. Sebabnya parfum Aventus ni ada bau ala-ala “chypre-fruity” yang manis, hangat dan mewah. Parfum ni sesuai dipakai sepanjang hari untuk keluar shopping atau lepak-lepak.

 

KOLEKSI MINYAK WANGI WANITA DARIPADA ZAWARA

 

                                                   ZAWARA WOMEN'S PERFUME I'M FEARLESS

I’m Fearless diinspirasikan daripada minyak wangi ternama Chance Chanel. Bau ni sangat sesuai untuk wanita yang suka bau yang agak “strong” dan  sensual “spicy” yang sangat sesuai diciptakan untuk kaum hawa yang ingin tampil lebih berani dan suka mengambil peluang melakukan cabaran. Bau ni akan menjadikan anda lebih berkeyakinan dan orang sekeliling pun akan terpegun dengan personaliti anda. Anda akan ditemani dengan bau yang sangat wangi dengan ciri khas yang sensasional setiap hari ketika melakukan aktiviti di dalam atau di luar. Bau yang agak seksi ni juga sesuai untuk di pakai ketika pergi event, candle light dinner.

 

                                                  ZAWARA WOMEN'S PERFUME I'M BEAUTIFUL

I’m Beautiful diinspirasikan daripada minyak wangi terkemuka Elie Saab yang mempunyai bau fruity-floral, luxure dan sweet. Salah satu perfume yang mampu membangkitkan mood sebagai seoarang wanita yang anggun, cantik dan menawan. Bau fruity-floral yang soft ni jadikan diri fresh dan ceria. Bau yang tidak terlalu menyengat ni sesuai untuk wanita yang ingin tampil feminin dan sesuai untuk dipakai sepanjang hari.

 

                                                     ZAWARA WOMEN'S PERFUME I'M HAPPY

I’m Happy pula, diinspirasikan daripada minyak wangi terkenal  Jo Malone Nectarine Blossom& Honey. Bau fruity yang menjadikan anda seorang yang happy go lucky. Wangian ni sangat sesuai untuk daywear atau untuk pergi keluar lepak dan bersantai.

 

 

PERBEZAAN ANTARA PARFUM, EDP , EDT dan EDC

 

 

Parfum adalah merupakan ekstrak minyak wangi yang mempunyai kepekatan tertinggi antara semua jenis bauan, iaitu sebanyak 20% hingga 30% kepekatan. Koleksi minyak wangi terbaru daripada ZAWARA adalah dalam kategori parfum, yang mana baunya boleh bertahan sehingga 24 jam. Sedikit semburan sahaja mampu membuatkan si pemakai merasa segar sepanjang hari. Parfum mempunyai kualiti dan nilai tertinggi antara semua wangian.

 EDP (Eau de Parfum) pula sejenis wangian yang mempunyai kepekatan antara 15% hingga 20% daripada pati minyak wangi tulen. Namun harumannya mampu bertahan sehingga 8 jam. Kualiti serta nilai kedua tertinggi dalam carta jenis-jenis wangian.

EDT (Eau de Toilette) adalah jenis wangian yang biasa ditemui dalam kebanyakan jenis minyak wangi yang ada di pasaran. Mempunyai antara 5% hingga 15% kepekatan daripada pati minyak wangi tulen, harumannya berkekalan hingga 3 jam. Kualiti dan nilainya yang sederhana menjadikannya mempu dimiliki oleh kebanyakan orang.

 EDC (Eau de Cologne) adalah sejenis wangian yang bersifat ringan, mempunyai 2% hingga 4% kepekatan sahaja. Sangat sesuai dipakai ketika cuaca panas kerana boleh diulang pakai beberapa kali kerana harumannya yang bertahan sehingga 2 jam.

 

 

From:

Comments

Be the first to comment.
 
Blog Archieve
SPECIAL
ZAWARA Womens Perfume -  I AM BEAUTIFUL
ZAWARA Womens Perfume - I AM BEAUTIFUL
Org. Price :  RM69.00
Now :  RM59.00
SAVE :  RM10.00
(14%)
NEW IN
THANK-YOU-2017-SET-M
THANK-YOU-2017-SET-M
RM50.00
Copyright © 2017 Zawara Cosmetics.  All Rights Reserved.   |   Powered by Webspert.